Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от „Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители

2 12/10/2021 15:54 Благоевград
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти от  Евро фолк 2021” на две фолклорни групи и техните ръководители
Кметът Илко Стоянов връчи грамоти по повод отличното представяне на фолк-фитнес „Ритмика“, мъжка фолклорна група „Айдара“ и техните ръководители. Грамотите са изготвени от организаторите на музикалния фестивал „Евро фолк 2021“ и са за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни изкуства.
Първа награда „Златен Орфей“ получи фолк-фитнес „Ритмика“ в категория „Група за народни танци-модерна хореография“ и Асен Колев - художествен ръководител. Мъжка фолклорна група „Айдара“ спечели първа награда „Златен Орфей“ в категория „Група за народни песни - автентичен фолклор“. Награди получиха и ръководителят на групата - Велин Марков и художественият ръководител на танцовия състав - Милен Димитров.
Тази година фестивалът се проведе в град Китен, община Приморско и Царево, за осемнадесета поредна година.
Музикалните празници „Евро фолк“ се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали- EAFF в различни европейски градове. С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали- EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности за масмедии. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на различните националности е гаранция за еволюция на цялото човечество.

Категории

Региони

Страници