Боби Михайлов победи с 11 гласа Димитър Бербатов и остава начело на Българския футболен съюз

Боби Михайлов победи с 11 гласа Димитър Бербатов и остава начело на Българския футболен съюз
Снимка:БТА

С минимална преднина Борислав Михайлов победи основния си конкурент Димитър Бербатов и остава начело на Българския футболен съюз.

 Михайлов победи Димитър Бербатов на първи тур на конгреса на БФС с 241 гласа срещу 230 за претендента. Новият стар президент на БФС е преизбран, няма да има балотаж. Един глас натежа това да не се случи.

Това гласят официалните резултати след извънредния конгрес на БФС, който продължи повече от 4 часа. 

Бербатов оспори решението на комисията, според него, изчисленията показвали, че трябвало да има балотаж. Аргументът на Бербатов и Георги Градев е, че трябвало да се вземат под внимание присъстващите в залата - 483 (с право на глас), а не 480, колкото са гласували. Поне така пише в устава на БФС.

Изборът бе между четирима от шестимата заявени - отвод си направиха Георги Захариев и Христо Христов (бос на "Марица" Провдив). Мениджърът Захариев призова да се гласува за Бербатов. Напрактика това направи и Христов, обявил се "за промяната".

Така останаха Бербатов, Борислав Михайлов, Христо Порточанов и Ивайло Дражев. Последният не получи нито един глас. Гласуването започна след 13 часа, а преброяването стартира малко преди 16 ч.

Конгресът протеча "на тъмно" - без звук, а често и без картина от събранието в стаята, където са настанени акредитираните журналисти. Това е в противовес с практиките на ФИФА и УЕФА, чиито конгреси в последните години можеха да се гледат онлайн - напълно свободно. 

Така бившият вратар на националния тим, който стана четвърти в света на световното първенство през 1994 г., ще продължи да заема поста, който спечели през 2005 г. Това е четвърти път, в който Михайлов е преизбиран.

Категории

Региони

Страници