Кметът Илко Стоянов и италиански прокурор почетоха паметта на Джовани Фалконе в Благоевград

8 06/10/2021 13:51 Благоевград
Кметът Илко Стоянов и италиански прокурор почетоха паметта на Джовани Фалконе в Благоевград
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и зам.-главният прокурор на гр. Удине, Италия, Джорджио Милило почетоха паметта на Джовани Фалконе
Кметът на Благоевград Илко Стоянов и заместник-прокурорът на град Удине в Италия- Джорджио Милило положиха цветя пред паметната плоча на Джовани Фалконе. В събитието взеха участие и и.ф. председател на Окръжен съд – Благоевград Катя Бельова, заместник-директорът на сектор „Криминален“ към ОД на МВР Благоевград Стоян Маламов, Ани Пиронева, експерт в ДАНС.
Джорджио Милило получи плакет със символа на града, връчен от кмета Илко Стоянов.
По време на срещата бяха обсъдени бъдещи проекти, които да продължат и развият отбелязването на паметта на прокурора Джовани Фалконе и през годините.
Всяка година, през месец май, Община Благоевград, съвместно с Общински съвет по наркотични вещества почита паметта на Джовани Фалконе с полагане на цветя на паметната плоча в града.
Ежегодно се организира и традиционен конкурс, където магистрати и полицаи биват награждавани с наградата, носеща името на италианския прокурор Фалконе, който умира на 23 май 1992 година.

Категории

Региони

Страници