Балгородно! Мъж подари колата си на самотна майка с две деца от Петрич

2 06/10/2021 15:45 Петрич
Балгородно! Мъж подари колата си на самотна майка с две деца от Петрич

Обявата му, че не иска да продава автомобила, а да го подари на самотен родител в нужда, се превърна в хит в социалните мрежи. Обявата получила хиляди коментари и споделяния.  Мъжът спазил обещанието си ии във вторник подарил автомобила си на млада майка с две деца от Петрич. 

 "Всички трябва да се замислим какво може да направим за ближните или за тези които са около нас, за да може да имаме едно по-добро утре. Като споделих този пост във Фейсбук, нямах представа, че може би ще се получи такъв бум и масово споделяне. Явно не очаквах тази реакция от хората, но реално автомобилът си беше напълно изправен. Все пак отговорих на 3000 човека, може би, нямам спомен, трите дена общо не съм работил, не съм излизал, само и само да мога да отговоря на всички. На които не съм отговорил, се извинявам, просто нямаше как и нямах възможност да отговоря на всички.", разказва Георги, чийто жест трогна стотици.

"Търсих някой крайнонуждаещ се, който да може да поддържа автомобила, все пак той не е чисто нов, той си има своите забележки. Колата може сега да е изправна, но след два-три месеца може да не е изправна и ще трябва да й се направи ремонт. Така че аз търсих крайнонуждаещи се хора, които ще имат нужда от автомобил, който ще им свърши работа. Това беше цялата идея, да намеря някоя семейство, самотен татко ли самотна майка с деца, които да може да возят децата си или той, или тя, или те да си водят децата на училище и да се връщат от работа с колата", допълва Георги.

"Доста хора ме трогнаха, но най-много ме трогна майка, която беше от Петрич. Трогна ме с това, че наистина тази кола ще й върши ежедневно работа и освен това ще помогне в развитието на нейната професия, която е фотограф. Така ще може да обходи доста повече райони и да снима много повече неща, което ще означава че ще изкарва повече пари, за да може да си храни децата", каза още Георги.

Категории

Региони

Страници