Кметът Илко Стоянов и икономическият министър Везиева обсъдиха възможности за развитие на община Благоевград

3 07/10/2021 13:33 Благоевград
Кметът Илко Стоянов и икономическият министър Везиева обсъдиха  възможности за развитие на община Благоевград
Министърът на икономиката Даниела Везиева и кметът на Благоевград Илко Стоянов обсъдиха възможности за развитие на местната икономика и бъдещи проекти, които да бъдат реализирани от общината, с подкрепа на държавата. Сред основните акценти по време на срещата бе необходимостта от реализиране на Индустриална зона, привличане на инвеститори и осигуряване на нови работни места в областния център.
„Министерство на икономиката има готовност да съдейства на Общината за ускоряване на процеса за изграждане на Индустриалната зона. Освен това Благоевград има потенциал за реализиране на креативна и рекреативна индустрия, за туризъм, за балнеолечение, за развитие на електроника и IT услуги, така че с ръководството на Общината ще намерим най-добрия вариант, за да промотираме града като подходящо място за инвестиции“, коментира след срещата министър Везиева.
По време на визитата кметът и министърът обсъдиха и стратегията „Община без корупция“, инициатива на Министерство на икономиката и Министерство на правосъдието.
Министър Везиева подчерта, че кметът на Благоевград Илко Стоянов е сред първите, заявили готовност и желание да работи в посока противодействие на корупцията.
След срещата, министърът и кметът участваха в откриването на нова инвестиция на „Оттобок“.
В 15.00 часа предстои министърът на икономиката и кметът на Благоевград да проведат среща с представители на бизнеса.

Категории

Региони

Страници